Tuesday, October 28, 2008

macam-macam kisah

Seminggu aku tidak ke sekolah. Macam-macam kisah yang ku dengar , Yang menggembirakan ada yang menyedihkan pun ada. Yang pasti, tiap-tiap hari kawan-kawanku ke open house hari raya dan tadi sambung lagi. Tak habis-habis. Dan yang mengejutkan pun ada. Pasangan yang baru anak 3 dan kecik2 pulak tu dah pandai menamatkan hidup bersama. Ku harap mereka fikirkan kembali . Rujuk atau apa2lah. Tapi tak tau lah. tak kena pada kita . Cakap memanglah senang. Semalam 27 haribulan Okt. emak aniza sudah pegi. Ralatnya rasa sebab tak sebab nak menjenguknya . Apa tidak balik2 kursus demam. Bukan aku sahaja, malah suamiku turut sama. Dah tu nak tengok jenazahnya pun tak dapat. Apa nak buat. dah suratankot. Anyway, aku kirimkan doa di angin lalu dan sedekahkan al-Fatihah buat arwah.

No comments: